loadingimg

Wczytuję dane...

Facebook

współpracujemy

lekki koszyk pl

Znajdujesz się w: Strona główna » Kosmetyki do twarzy
poprzedni powrót do poprzedniej strony następny
Odświeżający Olej z pestek winogron 100% BingoSpa 100 ml - trądzik, łojotokowe zapalenie skóry
średnia: 4.8  ocen: 4
Cena: 32,97 PLN
  • Opis produktu

Odświeżający Olej z pestek winogron 100% BingoSpa 100 ml - trądzik, łojotokowe zapalenie skóryOdświeżający Olej z pestek winogron 100% BingoSpa 100 ml - trądzik, łojotokowe zapalenie skóry

Olej z pestek winogron.

Dla profesjonalistów.


Nazwa INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Numer CAS: 8024-22-4

Wygląd i konsystencja: oleista, żółta ciecz;

Gęstość < 1 g/cm3



Winogrona mają tak przyjemny smak, tyle witamin, minerałów i innych cennych składników pokarmowych, że aż szkoda nie wykorzystać tego bogactwa. Kiedy tylko mamy okazję, powinniśmy zajadać się winogronami i korzystać z wytwarzanych z nich produktów. Takim produktem jest olej pozyskiwany z pestek winogron. W przeciwieństwie do owoców przechowuje się on znacznie dłużej i ma nieco więcej różnorodnych zastosowań. Po wytłoczeniu na zimno (w ten sposób się go pozyskuje) znajduje zastosowania w kuchni i kosmetyce. Co ciekawe – nie jest tak drogi, jak niektóre inne olejki, idealnie nadaje się do smażenia (nie tracąc przy tym właściwości) i codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Właściwości oleju i samych winogron przemysł kosmetyczny wykorzystuje już od dziesięcioleci. Znajdziemy go w kremach, balsamach i odżywkach, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać go w jeszcze mniej przetworzonej postaci tj. użyć go wprost z butelki.

Skład oleju z pestek winogron

Na tle innych olei roślinnych olej z pestek winogron wyróżnia się bardzo dużą, większą niż w innych olejach, zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. W jego składzie znajdzie się też bardzo dużo witaminy E (tokoferoli) oraz flawonoidów. Olej ten zawiera sporo minerałów, lecytyny oraz bardzo silny przeciwutleniacz o nazwie resveratrol. Resveratrolowi przypisuje się silne działanie ochronne, nazywając go wręcz prawdziwym eliksirem zdrowia i urody.  To on, najprawdopodobniej, chroni mieszkańców krajów śródziemnomorskich przed chorobami cywilizacyjnymi doskwierającymi przedstawicielom innych społeczności.


Zastosowania oleju z pestek winogron

Olej ten nadaje się zarówno do zastosowań kuchennych, jak i kosmetycznych. W kuchni ma ogromną przewagę nad innymi olejami ze względu na swoją neutralność – praktycznie nie zmienia naturalnego smaku doprawianych nim i przyrządzanych na nim dań. Twierdzi się też, że bez obaw można używać go do smażenia. Równie dobrze olej z pestek winogron sprawdza się w kosmetyce. Ceni się go ze względu na właściwości odżywcze i strukturę, która sprawia, iż olej ten doskonale przenika przez skórę.


Olej z pestek winogron w kosmetyce

Największą zaletą tego oleju jest fakt, iż doskonale się wchłania (nie pozostawia nieprzyjemnego filmu) i działa niemal natychmiastowo.

Poleca się go szczególnie osobom, które mają problemy z nadmiernym wydzielaniem sebum, bo olej z pestek winogron poprawia pracę gruczołów łojowych.

Jest też naturalnym tonikiem przywracającym skórze właściwe pH, wygląd i strukturę.

Pomaga w łagodzeniu i usuwaniu stanów zapalnych oraz wyprysków.

Doskonale zamyka pory, odświeża i matowi skórę.

Wyraźnie wygładza ją i wyrównuje koloryt.

To jeden z najlepszych środków pielęgnacyjnych dla każdej cery.

Cerę normalną utrzyma w świetnej kondycji, a osobom z cerą problematyczną pomoże pozbyć się problemów lub przynajmniej zredukować je do minimum.

Jako dodatek i baza pojawia się w bardzo wielu kosmetykach. Samodzielnie też można go wykorzystać bądź to jako olejek do pielęgnacji i olejowania ciała i włosów, bądź jako bazę lub dodatek do masek i mazideł przygotowywanych własnoręcznie, w zaciszu własnego domu.

  


Pojemność 100 ml

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Karnalitowe Czarne Błoto z Morza Martwego BingoSpa  Liftingujące Kwasy owocowe AHA - Alfahydrokwasy -50% BingoSpa 10g   
54,62 PLN
24,31 PLN
Dodaj: szt.
do koszyka
Dodaj: szt.
do koszyka