Strona główna1 » TRĄDZIK2 » Colaceum
ColaceumColaceumColaceum
ColaceumColaceumColaceum
Polecamy

Koszt wysyłki: od 16,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 16,00 zł
Przesyłka pocztowa ekonomiczna - 16,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 57,00 zł

Cena katalogowa: 67,00 zł

Oszczędzasz: 10,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

alt


COLACEUM

50 ml
 

 

 Najnowszy produkt w Linii Kosmetycznej COLWAY.

Colaceum to wielofunkcyjny wosk do skóry, włosów i paznokci o szerokim zastosowaniu pielęgnacyjnym.

Jego skład tworzą substancje o wyjątkowo korzystnym działaniu, stosowane przez setki lat w ziołolecznictwie. Tradycje sięgania po nie są bardzo długie.

Nazwy roślin takich, jak nagietek, rokitnik, cytryniec, czy rozmaryn – jeszcze dla wielu z nas są znajome. Ale gdybyśmy zapytali o masłosza, lub ostryż – byłoby już trudniej. Dobroczynne właściwości konopi, czy wosku pszczelego zostały już prawie zapomniane.

Jesteśmy pasjonatami zgłębiania tak samo dawnych receptariuszy, jak najnowszych biotechnologii, o ile sięgają one po składniki wyłącznie naturalne. Współpracujemy z wytwórcami, którzy łączą te same pasje.

Macerowane tak samo, jak przed wiekami kwiatostany i zioła, esencje i ekstrakty oleiste – składają się na Colaceum, czyli "panaceum" od COLWAY. Bierzemy to słowo w cudzysłów, gdyż jak mówią nam encyklopedie – nie istnieje coś takiego, jak poszukiwany wieki całe przez alchemików eliksir na wszystko. Nie zmienia to jednak faktu, że stworzona dla COLWAY w 100% naturalna mikstura olejowo – kwiatowo – ziołowa na bazie pszczelego wosku, wolna od emulgatorów, barwników, aromatów i konserwantów – okazała się wyjątkowo udanym powrotem do natury.

Wszystko, co o Colaceum mówimy i piszemy, cała nasza o nim wiedza – pochodzi od tych, którzy z pasją śledzenia zapomnianych lub ukrytych przepisów, skomponowali dla nas jego skład.

 

ZNAJDUJE ZASTOSOWANIE PRZY:

•  Atopowym zapaleniu skóry,
•  Rumieniu,
•  Trądziku,
•  Alergiach skórnych,
•  Egzemach,
•  Łupieżu,
•  Wypadaniu włosów,
•  Przebarwieniach skórnych,
•  Przesuszeniach skórnych,
•  Pierzchnięciu ust,
•  Zrogowaceniach,
•  Spękanej skórze na stopach,
•  Wysypkach skórnych,
•  Otarciach i skaleczeniach,
•  Wysypkach,
•  Rozstępach ciążowych,
•  Zstępach po utracie masy ciała,
•  Stanach zapalnych,
•  Pękaniu sutków po karmieniu piersią,
•  Odparzeniach pieluszkowych,
•  Odleżynach,
•  Stwardnieniach żylakowych,
•  Ochronie skóry przed mrozem.

 

 

ZALETY:

Wosk pielęgnacyjny Colaceum jest w 100% naturalny.

Nie zawiera konserwantów, barwników, aromatów, ani emulgatorów.

Najbardziej ekologiczny wśród produktów COLWAY (składa się wyłącznie z roślin, wosku pszczelego, witamin i kolagenu naturalnego).

 

DZIAŁANIE:

 

•  Nawilżające, odżywcze i regenerujące,

•  Przyspieszające regenerację naskórka,

•  Łagodzące,

•  Przeciwzapalne,

•  Antyoksydacyjne,

•  Opóźniające procesy starzenia,

•  Ujędrniające.

 

PRZEZNACZENIE:

 

•  Dzieci (powyżej 3 roku życia), nastolatki, dorośli. Do skóry, włosów i paznokci.

•  Szczególnie polecane do pielęgnacji skóry z problemami, wrażliwej, przesuszonej, zrogowaciałej lub pękającej.

•  Doskonale sprawdza się również w pielęgnacji suchych i matowych włosów oraz przesuszonych paznokci i skórek.

 

 

 

alt
 

Skład wg INCI:

Kolagen (Collagen) – hydratowany, natywny pozyskiwany jest tylko w Polsce i ciągle pozostaje jedynym znanym biochemii białkiem kolagenowym, które zachowuje konformację potrójnej helisy poza żywym organizmem. Tym samym jego peptydy są aktywne biologicznie, znakomicie przyspieszające procesy gojenia się i zabliźniania drobnych ranek oraz innych urazów skórnych.

Masło z owoców Masłosza (Shea Butter) – nazywane "naturalnym skarbem Afryki". To olej wydobywany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka, którego skuteczność działania potwierdza gładka cera tamtejszych kobiet. W Colaceum zostało użyte nierafinowane masło shea, bogate w wiele bardzo cennych składników odżywczych. Jego składniki wnikają i na długo pozostają w warstwach skóry, nie pozostawiając przy tym tłustej warstwy na powierzchni skóry. Ze względu na właściwości fotoprotekcyjne anty-UVB, masło shea jest naturalnym filtrem chroniącym przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym. Jest ono niezwykle delikatne i niealergizujące, dzięki czemu może być stosowane na wszystkie, nawet najbardziej delikatne i wrażliwe partie ciała. Pomaga się szybciej zregenerować skórze po opalaniu, przy otarciach, stwardnieniach i pęknięciach. Dzięki zawartości witaminy F przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie. Masło z owoców masłosza sprawdza się także w pielęgnacji włosów, chroniąc je przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych jak np.: niską lub wysoką temperaturą. Doskonale nawilża skórę głowy i regeneruje zniszczone końcówki włosów.

Olej z wiesiołka dwuletniego (Oenothera Biennis oil) – otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno, jest jednym z najbardziej odżywczych i regenerujących olejów stosowanych w kosmetyce. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zapobiega utracie wody przez zewnętrzne warstwy skóry i utrzymuje odpowiedni poziom jej nawodnienia, co pomaga utrzymać ją jędrną i elastyczną na dłużej. Zawiera także kwas gamma-linolenowy, który ma ogromne znaczenie dla skóry, gdyż nasz organizm posiada ograniczoną zdolność do jego wytwarzania, zmniejszającą się wraz z wiekiem. Jest on naturalnym przeciwutleniaczem i zapobiega przedwczesnym procesom starzenia się skóry. Ma on również duże znaczenie w pielęgnacji skóry z różnymi dolegliwościami np.  Egzemą, podrażnieniami, łojotokowym zapaleniem skóry.

Olej ze słodkich migdałów (Sweet Almond oil) – wytłacza się na zimno z nasion owoców słodkiej odmiany drzewa migdałowego. Jest bogaty w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, proteiny, sole mineralne oraz witaminy z grupy B oraz A,D i E. Korzystnie oddziałuje na naturalną mikroflorę skóry oraz pobudza odnowę komórek w zewnętrznych jej warstwach. Ze względu na swoją delikatność polecany jest dla osób o suchej, wrażliwej skórze, skłonnej do podrażnień i uczuleń. Można go stosować na wszystkie partie ciała: twarz, usta, włosy, skórę głowy, jak również do pielęgnacji okolic oczu. Z powodzeniem może być stosowany w celu zmiękczenia twardej skóry pięt, łokci, kolan oraz popękanej skóry. Z powodzeniem może być stosowany jako środek zapobiegający rozstępom, również przez kobiety w ciąży.

Jego zaletą jest dobra wchłanialność oraz lekka konsystencja, dzięki czemu nie pozostawia na skórze tłustego filmu.

Macerat kwiatów nagietka lekarskiego (Helianthus Annuus seed oil) – bogate źródło karotenu. Nagietek jest kwiatem bogatym w różne substancje czynne dające mu właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, przyspieszające gojenie się ran oraz intensywnie regenerujące. Olej z nagietka zalecany jest do skóry wrażliwej i alergicznej. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Pomaga przy uszkodzeniach skóry takich jak otarcia, pęknięcia a także ukąszeniach owadów, wysypkach skórnych i alergiach. Olejek z nagietka doskonale sprawdza się w pielęgnacji delikatnej skóry dzieci i niemowląt. Ze względu na swoją łagodność i hipoalergiczność może być stosowany po depilacji lub jako olejek do masażu i kąpieli, ponieważ wykazuje działanie uspokajające i odprężające. Jego właściwości regeneracyjne przynoszą ulgę zniszczonym włosom oraz suchej skórze głowy, wspomagając ją w walce z łupieżem.

Cytryniec Chiński (Schisandra Chinensis) – jego podstawowe działanie to antyoksydacja. Ze względu na bogaty skład roślina ta przywraca skórze elastyczność i opóźnia procesy starzenia. Wysoka zawartość witaminy C w owocach cytryńca stymuluje produkcję kolagenu w skórze. Posiada właściwości zwiększające barierę ochronną skóry, łagodzące, redukujące zaczerwienienia. Zawartość witaminy C i prowitaminy A zmniejsza uszkodzenia komórek spowodowanych promieniowaniem UV, dzięki czemu przyspiesza regenerację skóry po opalaniu. Jego działanie jest skuteczniejsze przy zastosowaniu wraz z olejem z rokitnika.

Olej z rokitnika (Hippophae rhamnoides fruit oil) – wyjątkowa bomba witaminowa w formie oleju. Sprawdza się jako składnik kosmetyków do skóry wrażliwej oraz naczynkowej. Dzięki naturalnym składnikom biologicznie czynnym polepsza mikrokrążenie krwi, poprawiając odżywienie i dotlenienie komórek skóry. Doskonale oczyszcza skórę, działając także jak naturalny peeling. Wpływa na zmniejszenie widoczności blizn i przywraca skórze naturalny koloryt. Ze względu na swoje właściwości odżywcze, regenerujące i nawilżające nadaje się do pielęgnacji skóry przesuszonej, zniszczonej, łuszczącej się i podrażnionej. Ponieważ łagodzi oparzenia słoneczne, znajduje również zastosowanie jako składnik kosmetyków po opalaniu.

Rozmaryn lekarski (Rosmarinus officinalis) – rozmaryn był jedną z roślin najwcześniej stosowanych w medycynie. Rozmaryn był obok lawendy składnikiem słynnej Wody Królowej Węgierskiej (Larendorgi), nalewki składającej się z jednej części ziela rozmarynu i dwóch części tymianku pospolitego, wynalezionej przez królową Elżbietę, córkę Władysława Łokietka. Wodzie tej przypisywano cudowne właściwości odmładzające i odświeżające cerę. Legenda głosi, że właśnie dzięki niej Elżbiecie udało się utrzymać na tronie niemal 60 lat i, mimo sędziwego wieku, zachować zdrowie i urodę.

Nie dziwi fakt, iż ze względu na swoje cudowne właściwości rozmaryn jest wykorzystywany na szeroką skalę w kosmetykach, szczególnie tych naturalnych. Idealnie nadaje się zarówno do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej i podrażnionej – ze względu na działanie bakteriobójcze i odkażające, jak i do pielęgnacji skóry dojrzałej – ze względu na właściwości ujędrniające, antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe.

Ponieważ działa przeciwobrzękowo, świetnie sprawdzi się do pielęgnacji skóry wokół oczu.

Ekstrakt kłaczy ostryżu (Curcuma Longa) – jest bardzo cennym olejem, uzyskanym poprzez ekstrakcję w warunkach nadkrytycznych za pomocą dwutlenku węgla, dzięki czemu nie posiada w swoim składzie żadnych niepożądanych substancji. Stanowi doskonałe źródło antyoksydantów, m.in.: kurkuminy, która jest silnym przeciwutleniaczem. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery trądzikowej i skłonnej do wyprysków. Roślina ta wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne oraz regulujące pracę gruczołów łojowych. Olejek z kurkumy doskonale nadaje się do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów, a w szczególności suchych i łamliwych. Ponieważ wzmacnia ich cebulki – zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu. Przeciwdziała także powstawaniu łupieżu.

Wosk pszczeli (Cera flava) – zawiera ok 300 pożytecznych składników, w tym witaminy, sole mineralne,estry kwasów tłuszczowych, a także alkohole alifatyczne. Poza tym w jego skład wchodzą wolne kwasy woskowe, proteiny, lipidy, węglowodory.

W przeważającej części wosk pszczeli składa się z kwasu palmitynowego. Jest to kwas tłuszczowy, który naturalnie występuje w warstwie rogowej naskórka i ludzkim sebum.

Dzięki właściwościom okluzyjnym składnik ten tworzy na powierzchni skóry cienką warstwę, chroniącą przed nadmiernym odparowaniem wody i szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego, takimi jak mróz, czy wiatr. Poza tym zawartość wielu składników odżywczych, które docierając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilżają, wpływa na odżywienie, natłuszczenie, a także jej wygładzenie oraz zapobiega nadmiernemu przesuszeniu. W związku z tym wosk pszczeli z powodzeniem może wchodzić w skład kosmetyków do pielęgnacji skóry suchej i popękanej, z tendencją do rogowacenia, w tym np. balsamów do ust, kremów do rąk, czy stóp.

Jedną z najważniejszych jego cech jest bezpieczeństwo dla skóry. Nie wywołuje on reakcji uczuleniowych, ani alergicznych, z tego względu może być stosowany przez osoby o delikatnej skórze. Występujące w składzie estry kwasów tłuszczowych β-karoten, skwalen oraz flawonoidy powodują, że wosk pszczeli posiada właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Dodatkowo obecność skwalenu nadaje mu właściwości antyoksydacyjne. Estry oraz witamina A wykazują również działanie regeneracyjne, pobudzając i regulując podziały komórkowe. Ze względu na wspomniane cechy wosk znajduje zastosowanie jako składnik wspomagający gojenie się ran oraz łagodzenie podrażnień skóry.

Doskonale sprawdza się również w pielęgnacji suchych i matowych włosów.

Olej z konopi (Cannabis Sativa seed oil) – zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Łagodzi stany zapalne, przez co pomaga przy dolegliwościach takich jak: łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema. Niweluje świąd (również u alergików) stymuluje wzrost włosów i paznokci, regeneruje je i odżywia. Poleca się go również dla delikatnej skóry niemowląt.

Olej z konopi uznawany jest za jeden z najlepszych olejów nawilżających. Jest jednym z najbardziej "suchych" olei (czyli takich, które nie pozostawiają na skórze tłustej warstwy).

 
 

Sposób używania:

TWARZ I CIAŁO:
Niewielką ilość wosku nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy lub ciała. Pozostawić do wchłonięcia. Można przed nałożeniem rozetrzeć go najpierw w dłoniach - aplikacja będzie łatwiejsza.

WŁOSY:
Niewielką ilość produktu wmasować w końcówki włosów lub/i (w zależności od potrzeb) w skórę głowy. Pozostawić do wchłonięcia. Najlepiej aplikować przed senem, pozostawić na nos i rano umyć głowę szamponem.

PAZNOKCIE:
Wmasować wosk w płytkę paznokcia oraz w skórki. Pozostawić do wchłonięcia.
 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

 

alt

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 2 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl